digital marknadsföring

digital byrå med mer än 10 års erfarenhet

Digital marknadsföring är en djungel, det kan vi efter flera år i branschen konstatera. En sanning du kände igen för en månad sedan kan helt plötsligt se helt annorlunda ut och fungera på ett annat sätt än du är van vid. Vi vidareutbildar oss ständigt och ställer höga krav på oss själva att vara uppdaterade. Allt för att maximera dina medieinvesteringar.

Kunder som vi hjälper med digital annonsering

ställ din fråga till oss

fungerar som en byrå, känns som en kollega

Vi är en passionerad och engagerad digital marknadsföringsbyrå som alltid utgår efter kundens behov. vi skapar värde genom insikt, plattformsexpertis och närhet till våra kunders affärer med devisen fakta före känsla.

så här jobbar vi med digital markandsföring.

Vi börjar varje samarbete med att ta fram luppen och noggrant granska nuläge, marknaden och  konkurrenterna för att lägga grunden för er digitala närvaro. Vilka är era målgrupper? Vart rör sig dessa personer på regelbunden basis? Hur når vi dem på bästa sätt? Med denna solida grund skapar vi förutsättningar för er lyckade digitala marknadsföring.

När vi har koll på nuläget tittar vi inåt mot er. Vad är målsättningen med kampanjerna? Skall vi synas eller konvertera? Har vi kanske något annat mål med annonseringen? Hur når vi detta på bästa sätt? Var når vi dessa mål mest effektivt? Genom att besvara dessa frågor säkerställer vi att vi skapar rätt annonsering i rätt kanal.

Nästa steg blir att skapa annonskonton, implementera spårning, bygga rapporter och se till att alla tekniska förutsättningar finns på plats. Här bygger vi helt enkelt hela maskineriet som inom kort kommer fungera som en motor för er digitala marknadsföring.

När kampanjerna väl är igång sätter våra specialister igång med att optimera. Vi gör kontinuerligt plattformsspecifika optimeringar där vi över tid förbättrar och spetsar kampanjerna, för att hela tiden bli mer effektiva. Vi drar löpande slutsatser som vi sedan omvandlar till åtgärder, lägger in i kampanjerna och drar ytterligare slutsatser. Vi testar olika teorier mot varann och utvärderar dessa. På så sätt säkerställer vi, även om vi hade en solid grund att stå på från början, att er annonsering kontinuerligt förbättras och hänger med alla förändringar som sker på marknaden.

Slutligen rapporterar vi era (och våra) framsteg, eventuella snedsteg, slutsatser och rekommendationer. För kortare kampanjer sker detta oftast vid kampanjens slut. Vid löpande annonsering är det vanligare att genomföra vid regelbundna avstämningar. Vanligtvis sker dessa en gång i månaden men kan efter behov antingen genomföras oftare eller mer sällan, allt utifrån era specifika förutsättningar.

certifieringar

Vanliga frågor om digital marknadsföring

Digital marknadsföring är en strategisk metod för att marknadsföra och främja varumärken, produkter eller tjänster med hjälp av digitala kanaler och teknologier. Det omfattar alla former av marknadsföringsaktiviteter som utförs online för att nå och engagera en målgrupp.

Digital marknadsföring inkluderar en rad olika taktiker och kanaler, inklusive:

 1. Sökmotormarknadsföring (SEM): Detta omfattar både sökoptimering (SEO) för att förbättra en webbplats synlighet i organiska sökresultat och betald sökannonsering (Pay-Per-Click eller PPC) för att visa annonser på sökmotorernas resultatlistor.

 2. Sociala medier-marknadsföring: Annonsering och marknadsföring genom olika sociala medieplattformar som Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn och YouTube. Det innefattar att skapa engagerande innehåll, interagera med användare, bygga varumärkesmedvetenhet och främja produkter eller tjänster.

 3. Content marketing: Skapande och distribution av relevant och värdefullt innehåll för att attrahera och engagera en specifik målgrupp. Det kan vara i form av bloggartiklar, infografik, videor, e-böcker eller podcaster.

 4. E-postmarknadsföring: Att använda e-post som en kanal för att nå ut till potentiella och befintliga kunder. Det kan innebära att skicka nyhetsbrev, marknadsföringskampanjer eller automatiserade e-postflöden för att bygga relationer och driva försäljning.

 5. Displayannonsering: Annonsering genom banners, bilder eller videor på webbplatser, appar och andra digitala plattformar för att nå en bred publik och öka medvetenheten om varumärket.

 6. Influencer-marknadsföring: Samarbeta med inflytelserika personer eller användare på sociala medier för att främja varumärken eller produkter och utnyttja deras följarskara och inflytande.

 7. Mobil marknadsföring: Anpassning av marknadsföringsaktiviteter för mobila enheter, inklusive mobiloptimerade webbplatser, mobilannonsering och mobilappar.

 8. Webbanalys och optimering: Användning av verktyg och dataanalys för att övervaka och optimera marknadsföringsinsatser på webben, inklusive spårning av besökare, konverteringar och beteende för att förbättra resultat och ROI.

Digital marknadsföring ger företag möjligheten att nå en bredare publik, interagera med potentiella kunder på ett personligt sätt och mäta effektiviteten av marknadsföringskampanjer mer exakt jämfört med traditionella marknadsföringsmetoder. Det ger också möjlighet till snabb feedback och anpassning av kampanjer för att maximera resultat.

Traditionell marknadsföring, även känd som offline-marknadsföring, innefattar metoder och kanaler som inte är digitala. Här är några fördelar med traditionell marknadsföring jämfört med digital marknadsföring:

 1. Lokal inriktning: Traditionell marknadsföring kan vara effektiv för att nå en lokal publik. Till exempel kan annonser i tidningar, radio eller lokala evenemang vara mer relevanta för människor som är bosatta i ett specifikt geografiskt område.

 2. Taktil upplevelse: Traditionella marknadsföringsmetoder kan erbjuda en fysisk och taktil upplevelse för kunderna. Tryckta annonser, direktreklam eller produktprov kan ge kunderna möjlighet att interagera med produkterna på ett mer konkret sätt.

 3. Bredare räckvidd: Vissa traditionella marknadsföringskanaler, som tv och radio, kan ha en bredare räckvidd och nå en stor publik samtidigt. Detta kan vara fördelaktigt för varumärken som vill öka medvetenheten i en bredare målgrupp.

 4. Etablerad trovärdighet: Traditionella marknadsföringsmetoder som annonser i tidningar eller tv har funnits under en längre tid och kan ge en etablerad känsla av trovärdighet för vissa kunder. Detta kan vara särskilt viktigt för varumärken som verkar inom mer traditionella branscher eller riktar sig till äldre målgrupper.

 5. Mindre beroende av teknik: Traditionell marknadsföring fungerar oberoende av tekniska hinder. Det kräver inte att kunderna har tillgång till internet eller använder digitala enheter. Detta kan vara fördelaktigt för att nå målgrupper som inte är lika tekniskt kunniga eller inte är aktiva på digitala plattformar.

Det är viktigt att komma ihåg att både digital och traditionell marknadsföring har sina egna styrkor och användningsområden. Det bästa tillvägagångssättet är ofta att använda en integrerad marknadsföringsstrategi som kombinerar både digitala och traditionella kanaler för att nå en bredare och mer diversifierad publik.

För att mäta och följa upp digital marknadsföring finns det flera viktiga metoder och verktyg som kan användas. Här är några vanliga sätt att mäta och följa upp framgången med din digitala marknadsföringsstrategi:

 1. Webbanalys: Genom att använda verktyg som Google Analytics kan du spåra och analysera besökaraktivitet på din webbplats. Du kan få insikter om antalet besök, sidvisningar, genomsnittlig tid på webbplatsen, konverteringsfrekvens och mycket mer. Detta ger dig en grundläggande förståelse för hur din digitala marknadsföring påverkar webbplatsens prestation.

 2. Konverteringsspårning: Genom att implementera konverteringsspårning på din webbplats kan du mäta och följa upp specifika handlingar eller konverteringar som är viktiga för ditt företag, till exempel köp, nedladdningar av en fil eller registreringar. Detta ger dig möjlighet att kvantifiera och utvärdera effekten av din marknadsföring på viktiga affärsmål.

 3. Klickfrekvens (CTR): CTR mäter hur många gånger en annons eller länk har klickats i förhållande till hur många gånger den visades. Det hjälper dig att bedöma hur lockande och relevant din annons är för din målgrupp.

 4. Sociala medie-mätvärden: På sociala medie-plattformar kan du få åtkomst till statistik och mätvärden som följare, engagemang, delningar och kommentarer. Dessa mätvärden ger dig en bild av hur effektivt ditt innehåll och dina annonser når och engagerar din målgrupp.

 5. E-postmarknadsföring: Genom att använda e-postmarknadsföringsverktyg kan du mäta öppningsfrekvens, klickfrekvens och konverteringsfrekvens för dina e-postkampanjer. Du kan också spåra specifika länkar och händelser inom e-posten för att följa användarnas beteende.

 6. A/B-testning: Genom att genomföra A/B-tester kan du jämföra olika versioner av din marknadsföring för att se vilken som ger bäst resultat. Du kan testa olika rubriker, bilder, call-to-action-knappar och erbjudanden för att optimera dina kampanjer baserat på mätbara resultat.

 7. Return on Investment (ROI): Genom att analysera kostnaden för din digitala marknadsföring och jämföra den med intäkterna eller målen du har uppnått kan du bedöma den övergripande effektiviteten och lönsamheten av din marknadsföring.

Genom att använda dessa metoder och verktyg kan du mäta och följa upp resultatet av din digitala marknadsföring och göra nödvändiga justeringar och optimeringar för att förbättra

Kostnaden för digital marknadsföring varierar beroende på olika faktorer, inklusive den specifika kanalen, annonstypen, målgruppen, konkurrensen och den geografiska regionen. Här är några vanliga kostnadsfaktorer att överväga:

 1. PPC-annonsering: Med betald sökannonsering (Pay-Per-Click, PPC) betalar du för varje klick på dina annonser. Kostnaden beror på konkurrensen om nyckelord och målgruppen du riktar dig till. Det finns också kostnader per klick för displayannonser och sociala medieannonser.

 2. CPM-annonsering: Kostnaden per tusen visningar (Cost Per Mille, CPM) används vanligtvis för displayannonser och visar kostnaden för att visa din annons 1 000 gånger. CPM-priser kan variera beroende på kanalen, platsen på webbplatsen och målgruppen.

 3. Sociala medieannonsering: Sociala medieplattformar som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn erbjuder olika annonsformat och prissättningsmodeller. Kostnaden för sociala medieannonser kan variera beroende på den specifika plattformen, annonstypen, målgruppen och konkurrensen.

 4. Innehållsproduktion: Att skapa innehåll som bloggartiklar, videor, infografik och e-böcker kan innebära kostnader för att anlita skribenter, designers och produktionsteam, eller för att investera i utrustning och programvara om du gör det internt.

 5. E-postmarknadsföring: Kostnaden för e-postmarknadsföring kan inkludera prenumerationsbaserade avgifter för e-postmarknadsföringstjänster och kostnader för att skapa e-postmallar och kampanjer.

Det är viktigt att komma ihåg att kostnaderna för digital marknadsföring kan variera beroende på ditt budgetutrymme och dina marknadsföringsmål. Det är också viktigt att optimera och övervaka dina kampanjer kontinuerligt för att säkerställa att du får bästa möjliga avkastning på din investering.

Vill du ha hjälp?

Här tar vi första steget mot att tillsammans skapa bättre marknadsföring. kontakta oss så hör vi av oss inom 48h och berättar hur

Vill du ha hjälp?

Här tar vi första steget mot att tillsammans skapa bättre marknadsföring. kontakta oss så hör vi av oss inom 48h och berättar hur

Scroll to Top
Scroll to Top