annonsera på linkedin

digital byrå med mer än 10 års erfarenhet


LinkedIn är ett av världens största sociala nätverk med 830 miljoner användare i över 200 länder och territorier.

Till skillnad från dess största konkurrerande annonsplattformarna, Google Ads och Facebook Ads, erbjuder LinkedIn en unik möjlighet för dig som säljer produkter eller tjänster inom B2B-sektorn att nå ut till potentiella kunder.

kunder som vi hjälpt med linkedin annonsering

datadriven annonsering på linkedin

Eftersom LinkedIns fokus ligger på karriär når du användarna när de är inne i sin yrkesmässiga roll, vilket gör målgruppen otroligt relevant. Många användare använder LinkedIn främst för att nätverka och hitta jobb, vilket gör rekryteringsannonser enormt effektiva genom plattformen.

Med avancerade möjligheter att styra annonserna mot titlar, utbildning, erfarenhet, egenskaper och mycket mer blir LinkedIn Ads ett otroligt precist verktyg för att hitta riktigt spetsiga kandidater till er nästa lediga tjänst.

GRIT Media har många års erfarenhet av att annonsera på LinkedIn och tillsammans kan vi säkerställa att ni nyttjar plattformen fullt ut, oavsett om det handlar om varumärkesstärkande aktiviteter, försäljningsdrivande annonser eller rekrytering.

fungerar som en byrå, känns som en kollega

Vi är en passionerad och engagerad digital marknadsföringsbyrå som alltid utgår efter kundens behov. vi skapar värde genom insikt, plattformsexpertis och närhet till våra kunders affärer med devisen fakta före känsla.

vanliga frågor om linkedin

På LinkedIn kan du välja att annonsera med bild eller video. Dessa annonser styr vi sedan åt dig mot en på förhand bestämd målgrupp. Det kan handla om människor i vissa utvalda åldrar, som jobbar på ett specifikt företag, har en särskild utbildning eller besitter egenskaper som vi tillsammans bedömer matchar din produkt eller den tjänst du skall tillsätta.

Kostnaden för LinkedIn-annonsering varierar utifrån kampanjens målsättning, omfattning och inriktning. För varumärkesstärkande kampanjer, där målsättningen är att synas för så många individuella relevanta konton som möjligt, betalar man via CPM (Cost Per Mille, eller kostnad per tusen exponeringar). CPM är en effektiv betalmodell när målsättningen är att nå ut så mycket som möjligt med sitt budskap. För kampanjer där målsättningen är att driva relevant trafik till en landningssida kan betalmodellen CPC (Cost Per Click, eller kostnad per klick) vara mer fördelaktig då du i det fallet endast betalar för de faktiska klick som görs på din annons.

På LinkedIn finns det flera annonsformat som du kan använda för att marknadsföra ditt företag eller din produkt till den professionella publiken. Här är några av de vanligaste annonsformaten på LinkedIn:

 1. Sponsored Content: Detta format låter dig visa ditt innehåll som en annons i LinkedIn-användarnas nyhetsflöde. Du kan använda text, bild eller video för att marknadsföra ditt innehåll och nå ut till din målgrupp. Sponsored Content kan öka medvetenheten, generera leads och driva trafik till din webbplats.

 2. Sponsored InMail: Med Sponsored InMail kan du skicka personliga meddelanden direkt till användarnas inkorg på LinkedIn. Detta format ger dig möjlighet att leverera skräddarsydda meddelanden med relevanta erbjudanden, inbjudningar eller kampanjer. Sponsored InMail kan vara effektivt för att generera leads eller driva deltagande i evenemang.

 3. Text Ads: Text Ads är små annonsblock som visas på höger sida av LinkedIn-webbplatsen. De består av en rubrik, en kort beskrivning och en bild (valfritt). Text Ads kan vara kostnadseffektiva och används ofta för att generera klick till din webbplats, öka varumärkesmedvetenheten eller marknadsföra specifika erbjudanden.

 4. Dynamic Ads: Dynamic Ads är annonsformat som skapar personliga annonser baserat på LinkedIn-användarens profilinformation, till exempel namn, bild och företagsnamn. De kan anpassas för att främja rekrytering, varumärkesmedvetenhet eller företagsevenemang. Dynamic Ads visas vanligtvis i högerkolumnen på LinkedIn.

 5. Video Ads: Video Ads ger dig möjlighet att använda rörligt innehåll för att berätta din historia och engagera din målgrupp. Du kan använda video för att öka medvetenheten om ditt varumärke, marknadsföra produkter eller tjänster eller presentera företagets erbjudanden.

LinkedIn erbjuder också andra annonsfunktioner och målgruppstargetingalternativ för att hjälpa dig att nå rätt personer med dina annonser. Genom att välja rätt annonsformat och anpassa ditt budskap kan du maximera effektiviteten och resultaten av din marknadsföringsinsats på LinkedIn.

För att marknadsföra ditt företag på LinkedIn är det viktigt att skapa och dela innehåll som positionerar ditt företag som en pålitlig och kompetent aktör inom din bransch. Här är några typer av innehåll som vanligtvis fungerar bra för att marknadsföra företag på LinkedIn:

 1. Företagsnyheter och uppdateringar: Dela nyheter om företaget, såsom produktlanseringar, företagsförvärv, utmärkelser eller framsteg. Detta hjälper till att bygga varumärkesmedvetenhet och upprätthålla din företagsprofil på LinkedIn.

 2. Kulturfokus: Dela innehåll som belyser företagskulturen, medarbetarframgångar, företagsevenemang eller CSR-initiativ. Detta ger en inblick i ditt företags värderingar och engagerar både befintliga och potentiella medarbetare.

 3. Expertinsikter och branschanalys: Dela tankar och insikter om aktuella branschtrender, utmaningar och innovationer. Detta positionerar ditt företag som en auktoritet inom din bransch och engagerar din målgrupp.

 4. Kundframgångar och testimonials: Presentera kundframgångshistorier, testimonials eller case studies för att visa upp hur ditt företag har hjälpt kunder att nå sina mål. Detta ger socialt bevis och skapar förtroende för ditt företag.

 5. Produktdemonstrationer och tutorials: Dela innehåll som visar upp dina produkter eller tjänster i aktion. Det kan vara i form av demonstrationer, tutorials eller användarfall för att visa hur ditt företag kan lösa problem och tillgodose behov hos din målgrupp.

 6. Thought leadership-inlägg: Skriv och dela längre innehåll som artiklar, blogginlägg eller whitepapers där du ger insikter och expertis inom din bransch. Detta hjälper till att etablera dig och ditt företag som ledande inom området.

 7. Engagerande visuellt innehåll: Använd bilder, infografik, videor och annat visuellt innehåll för att göra ditt innehåll mer attraktivt och engagerande. Visuella element kan fånga användarnas uppmärksamhet och bidra till att sprida ditt budskap.

Kom ihåg att alltid anpassa ditt innehåll till LinkedIn-plattformen och dess professionella publik. Var interaktiv och engagera dig i diskussioner och kommentarer för att bygga relationer och nätverka med din målgrupp. Genom att marknadsföra ditt företag på ett strategiskt och värdefullt sätt kan du öka varumärkesmedvetenheten och generera affärsmöjligheter på LinkedIn.

certifieringar

Vill du ha hjälp?

Här tar vi första steget mot att tillsammans skapa bättre marknadsföring. kontakta oss så hör vi av oss inom 48h och berättar hur

Rulla till toppen